Allt har sin tid…

Det är drygt en vecka kvar till Enduro SM premiären. Vanligtvis hade man haft fullt upp med att finslipa formen och motorcykeln för att kunna sätta respekt i konkurrenterna redan från start av säsongen. Men… just nu sitter jag istället i solen och dricker kaffe! Jag beslutade nämligen för någon månad sedan att inte ställa upp i årets SM serie. De första deltävlingarna krockar nämligen med plugget inför terminstentan som ligger i slutet av varje termin. Och jag kände under förra året att det egentligen blev väl tufft att kombinera träning och tävling på den nivå jag vill vara tillsammans med studierna i Linköping. 

Ska du sluta köra? Det är en fråga jag får emellanåt… Men saken är att jag fortfarande tycker att det är väldigt roligt att köra och varför ska man sluta med något man tycker är roligt! Så det är inte tanken, utan jag hoppas på att kunna fortsätta träna lite när solen lyser och när suget faller på =). 

Jag har alltid beundrat längdskidåkare lite extra. Deras träning och prestationer är något som inspirerat mig även i min enduroträning. Och tanken har hela tiden funnits där att den dagen då jag känner att jag inte kommer längre i endurosatsningen försöka göra något eller några bra resultat på längdskidor och då ffa i Vasaloppet. Trots allt har man med sig en god fysik och grund att stå på från all enduroträning, och kan man bara få till en någorlunda skidteknik borde det kunna gå rätt bra tycker jag. Nu när jag bor i Linköping på veckorna finns det även tillgänglighet till konstsnöspår och därmed bättre träningsmöjligheter. 

Förra året gjorde jag premiär och åkte Öppet Spår på 5tim33min och i år var första gången jag körde ”riktiga” Vasaloppet. Mitt mål har egentligen varit att någon gång få till en tid under 5 timmar, vilket jag faktiskt lyckades med redan i år genom att köra på 4tim58min (placering: 644). Så nu hoppas jag på att kunna putsa lite till på det nästa år =). Riktigt kul är det iaf med en ny sport där man hittar detaljer och sätt för att kunna utvecklas! Och framförallt är det en betydligt mer tidseffektiv träning när man slipper mycket av allt fixandet runtomkring som endurokörningen bär med sig..

Kanske inte blir så många fler uppdateringar här framöver.. det återstår helt enkelt att se. 

Ha de gott! / Jakob 

Previous Post

Comments are closed.