Back on track.

 

Tiden går fort och nu 4 månader efter ledbandsskadan som abrupt avrundade säsongen 2015 är jag så smått igång och kör igen. Läkningen av ledbandet har gått bra och även om det blev en väldigt lugn period i början av rehaben så har jag sedan kunnat träna ganska mycket kondition i form av längdskidåkning och även hunnit köra ”öppet spår” i Vasaloppet. Hojåkningen är precis i sin linda för min del, så där finns mycket kvar att arbeta på för att nå en någorlunda form fram till tävlingssäsongen.

Årets säsong kommer dock innebära en del förändringar i min endurosatsning. I och med mitt EM-brons förra året och knäskadan kändes det som ett bra tillfälle att ta ett steg tillbaka och avrunda den internationella tävlingskarriären. Jag har varit ute och tävlat i Europa sedan 2008 och allting har ju sin tid. Samtidigt har jag börjat studera på läkarprogrammet i Linköping så det hade förövrigt varit svårt att få ihop med en sådan satsning. Ribban för årets säsong kommer alltså att bli lite lägre nu när studierna hamnar i första hand, men samtidigt skulle det kännas tråkigt att lägga ner körandet helt så det får helt enkelt bli som det blir med tävlingar och resultat framöver. Min målsättning är att ha kul och få köra motorcykel! Jag kommer under 2016 att fortsätta hos Yamaha och teamet Johansson MPE uppbackad av återförsäljaren Mascot Motor precis som under fjolåret =).

Ha de gott så kanske vi ses på någon bana framöver! // Jakob

Comments are closed.