GGN

 

Då har vi åter varit ute på tävlingsbanorna! I helgen kördes Gotland Grand National som är världens största endurotävling. Årets upplaga hade över 2800 anmälda förare..

Motionsklasserna där det är flest startande kör först på förmiddagen och sedan kör elitklasserna som inte har riktigt lika många deltagare efter lunch. Dock brukar det vara många duktiga enduroförare och crossförare på startlinjen, så också i år. Eftersom det varit en varm och torr oktobermånad än så länge var banan ovanligt torr och lättkörd. Man hade kört ut massa vatten i den berömda ”hästskon” där det SKA vara skitigt men utöver det var det väldigt torrt. Detta gjorde att årets tävling kom att bli det snabbaste GGN som körts de 32 åren tävling ägt rum. Att det är torrt och snabbåkt brukar gynna crossförare aningen mer än enduroförare som hellre har lite svårare och långsammare förutsättningar.

Jag fick inte riktigt den bästa starten och var någonstans 30-40 i början. Det dammade mycket och var lurigt att försöka köra om, så jag tog det säkra före det osäkra att inte chansa för mycket utan successivt försöka avancera. Kom inte riktigt underfund i början med hur man skulle åka på den normaltsett hala kalkstenen som i år erbjöd betydligt bättre fäste, men fick upp farten allteftersom och kunde avancera fältet.

När jag passerade målflaggan efter 6 körda varv och 2h 45 min i spåret hade jag kört upp mig till 9:a i elitklassen och 12:a totalt. Dock var det lite retligt att det endast var 5 sek fram till 8:an och 13 sek fram till 7:an. Med lite bättre start och inledning av tävlingen så…

Körmässigt känns det iallafall bra och jag kände mig fräsch igenom hela tävlingen!

Nu är motorcykel och utrustning upptvättade igen för redan kommande helg är det EM-avslutning i Tyskland och dit påbörjas resan senare idag.

Ha de gott! / Jakob

 

Next Post

Comments are closed.