Kettilsås Speedrace i Vetlanda och Smålandscupen i Norrahammar

Har gått ett litet tag sedan jag uppdaterade här. Och under den tiden har jag (bland mycket annat) hunnit köra två endurotävlingar. I lördags kördes Kettilsås Speedrace som gick i Kettilsås slalombacke strax utanför Vetlanda. Tävlingen var upplagd som sådan att man först körde ett antal kvalheat där 12 förare körde i varje heat. Med gemensam start var det sedan 3 varv som gällde på banan som tog ca 3 min för de snabbaste. Därefter fördelades förarna ut efter antal inkörda poäng till A-final, B-final eller C-final. Banan gick lite fram och tillbaka och upp/nerför slalombacken och var snabb och lättåkt. Ett riktigt bra upplägg för att publik och åskådare ska kunna följa racingen över stora delar av banan.

Jag gjorde tre ganska bra heat och kom 4, 2, 2, i mina heat och kom därmed direkt till A-finalen. Väl där gjorde jag en bra start och var tvåa ut bakom Andreas Linusson under de 2,5 inledande varven. Tyvärr blev jag sedan omkörd i en lång uppförsbacke av Ken Bengtsson men kunde ändå hänga med bakom för att försöka få ett omkörningstillfälle. Tyvärr dök inte det upp utan jag körde i mål som trea bakom Linusson och Bengtsson. Dock ändå riktigt nöjd då det var ett bra startfält och såna här snabba lättåkta gräsbanor egentligen inte riktigt är mitt främsta underlag.

Inte fullt lika bra gick det när Norrahammars MK arrangerade sin deltävling i Smålandscupen några veckor tidigare. Som jag tidigare nämnt läser jag på läkarprogrammet i Linköping och denna tävling inträffade mitt under ”tenta-p”, dvs plugget inför terminstentan. För att förbereda sig för tentan pluggar man nästintill hela dagarna under de två veckorna närmast innan tentan. Så egentligen kände jag mig inte riktigt ha tid att åka tävlingen men valde ändå att åka dit då det förstås alltid är kul att tävla på hemmaplan. Dock märkte jag direkt att kroppen var helt tom på krafter och jag orkade/kunde inte alls ladda på så som jag brukar kunna. Först tänkte jag att jag skulle bryta tävlingen efter de två inledande varven, men ångrade mig sen då jag inte alls gillar att bryta tävlingar. Så istället sänkte jag tempot och tog det som ett träningspass. Resultatet blev förstås inte så bra utan jag slutade 3:a i elitklassen och 5: totalt. Därefter direkt hem för att fortsätta med plugget.

Hur gick det då med den där tentan? Jo, det gick iallafall betydligt bättre än tävlingen =)

Bilder från Kettilsås speedrace av Sabinas Endurofoto.

Ha de gott! / Jakob

Comments are closed.