SM i Skövde

14080023_1062013123834447_392223705403979419_n

Ny helg och ny SM deltävling, denna gång med FMCK Skövde som arrangör.

FMCK Skövde har en stor enduroverksamhet med flera lite större tävlingar varje år. Dock kan jag inte minnas att jag kört någon SM-deltävling där förrän nu. Med försvarsmaktens stora skjutfält och deras olika områden som tillgång bestod banan av hela fem olika sträckor. Alltid trevligt med tävlingar på nya ställen.

Jag hade dock under veckan inför tävlingen dragit på mig en förkylning och kände mig osäker på hur pass bra jag skulle orka med körningen.

Kände mig lite seg i huvudet under första varvet av tävlingen, men orkade ändå förvånansvärt bra! Istället för att ta i för kung och fosterland gick jag ner något i attack-nivå för att spara krafter men det gick nog ungefär lika fort ändå. Allteftersom dagen gick så såg det ut som att jag skulle sluta på en fjärdeplats. Men på sista provet fick Niklas Persson som låg trea snopet soppatorsk och fick knuffa hojen i mål. Och istället blev det en tredjeplats för mig! Den enes död, den andres bröd eller vad man säger..

Inför sista SM-deltävlingen om tre veckor ligger jag på 4:e plats i tabellen med 9 poäng upp till tredjeplatsen. Så även om det troligtvis blir tufft att nå dit får jag ändå vara nöjd då jag missat poäng helt i en deltävling.

Kommande helg ska jag vara tränare på GGN – training camp i Falköping.

Bild från Nennefoto.

Ha de gott! // Jakob

Comments are closed.