SM i Vimmerby

13138809_1092920444102098_8931513565658790879_n

I helgen kördes årets tredje SM-deltävling i Vimmerby. Vimmerbys terräng består av sten, sten och så lite sand. Brukar passa mig perfekt! Denna gång gick det dock inte lika bra. Visserligen så började tävlingen hyfsat och första varvet (av fyra) på sträckorna gick bra sånär som på en liten felkörning på ss 4. Andra varvet började med att jag tappade kedjan på ss1 utan att jag egentligen förstod hur det gick till. Men jag lyckades få på den ganska snabbt och tappade nog inte mer än en 15 sek ungefär. Efter sträckan fick jag se att kedjestyraren var lite sned, så jag försökte räta tillbaka den innan det var dags för ss 2. Tyvärr gick det inget vidare för redan efter någon kilometer in på ss 2 hoppade kedjan av igen och trasslade denna gång in sig i framdrevet. Som tur var stod några åskådare bredvid som kunde hjälpa mig att hålla cykeln samtidigt som jag försökte få loss kedjan. Lyckades till slut få loss den och kunde lägga på den och köra vidare igen. Tappade kanske knappa minuten där. När jag sedan kom in i service bytte vi till en ny kedjestyrare och rätade även bakdrevet som var lite snett.

Ss 3 gick sedan bra, men på ss 4 måste jag ha träffat någon sten med bakdrevet för helt plötsligt hoppade kedjan igen och trasslade in sig ordentligt i framdrevet. Jag insåg att jag aldrig skulle kunna fixa tillbaka den utan verktyg utan fick putta undan hojen från banan för att sedan springa till depån och hämta verktyg och därefter springa tillbaka till hojen. Efter lite om och men lyckades vi få bort kedjan och kunde räta ut bakdrevet så att man åtminstone skulle kunna ta sig i mål på sträckan. Körde sedan lugnt igenom sträckan och i servicen efter sträckan bytte vi till ett nytt bakdrev. Tyvärr var det redan dåligt med servicetid innan den tidskontrollen och det blev inte bättre med all extra mektid, så jag fick 12 min i tidstillägg. Därtill tog specialsträckan (inkluderat min löptur och reparationsarbete) 12,5 min längre än gången innan, så där insåg jag att dagens tävling var ganska körd! Men att svänga av kändes aldrig som något alternativ utan jag tuffade på ändå.

Det varma vädret och långa steniga sträckor gjorde tävlingen riktigt jobbig. Dessutom dammade det lite och nu när jag halkat efter lite i startfältet och fick köra med något långsammare åkare, som jag då kom ikapp och körde om på specialsträckorna. Från att ha legat på 28:e plats i klassen och bland de allra sista i totalen kunde jag sedan avancera lite och slutade 19:e i klassen och 67:a totalt. Inte mycket att skryta med, men det kan ju inte alltid gå bra heller!

Ha de gott! / Jakob

Previous Post

Comments are closed.