Superstafetten i Borås

IMG_0008  IMG_0604   IMG_0748  0001

Ny helg – ny tävling, och än en gång en stafett med Andreas Linusson.

Superstafetten i Borås är en liten annorlunda tävling men en riktigt rolig sådan. Banan är nämligen väldigt varierad och går runt på hela Borås motorstadion. Dvs den innehåller både motocrossbana, knattecrossbana, endurobana, extremendurobana, gocartbana och folkracebana, samt lite grusvägar och stigar däremellan. Jag fick äran att ta starten och startsträckan som först bestod av ca 150m löpning, vilket denna gång gick ovanligt bra och jag var iväg som 4-5:a. Under första varvet kunde jag sedan köra upp mig till ledning och när jag bytte efter två varv hade vi en lucka på drygt 25 sek. Sedan körde vi två varv i stöten mellan förarbytena. Varje varv tog ca 12 min.

Startfältet var riktigt starkt så vi visste att vi skulle få vrida ner ordentligt för att kunna kamma hem ännu en stafettseger. Tävlingen rullade dock på riktigt bra och vi kunde utöka vår lucka och slutligen vinna med drygt 1,5 min efter tre timmars körning! Har inte riktigt kolla på statistiken, men tror vi är uppe i ca 9 gemensamma stafettsegrar sedan 2012 och än så länge obesegrade =).

Direkt efter målgång som var vid 15.00 fick jag dock skynda iväg för att åka till ett bröllop som började 15.00 i Vadstena… Givetvis hann jag inte till vigseln, men lagom till att det var dags för bröllopsmiddag dök även jag upp!

Snygga bilder som vanligt av www.per-larsson.se

Ha de gott! /Jakob

 

Comments are closed.